La vista más amplia

El terme de Riudarenes ocupa 46,63 Km2 en l'anomenada Depressió Prelitoral o plana de la Selva. El poble es troba a 84 metres sobre el nivell del mar i dista 6 Km de la capital comarcal.
El municipi comprèn el nucli urbà de Riudarenes, els barris de Can Maleta i Can Flaqué, la urbanització de can Fornaca en un extrem del terme, i els veïnats de Serramagra, la Riera, el raval de l'Esparra, l'Esparra i part de les Mallorquines.

Un fet destacable de la història de la vila el trobem a la Guerra dels Segadors. Quan pels voltants de 1640 els terços castellans dirigits per Lleonard Moles decidiren anar a la costa abans però van saquejar i incendiar l'església i la vila de Riudarenes, on els habitants del terme guardaven les provisions.

Aquest saqueig va provocar pànic a Girona i el bisbe, aleshores Gregori Parcero, va dictar sentència d'excomunió contra tot el terç de Moles.

Tan destacable és el fet que fins hi tot mes recull a la cançó dels Segadors, ja que va ser un dels successos que més va encoratjar la revolta dels catalans contra el govern castellà.

 

Print

foto

Riudarenes ermita d'Argimont

foto

Riudarenes

 
 

Partners

Reinvac
Petroselva
Moto Clásica
XLII Llotja de Sils
Motor Club Girona
A.E.C.D.
feva

Redes sociales

La nostra presencia a FacebookTwitterEls nostres videos a YoutubeLinkedin