Altres llocs a visitar a la zona

Sils

Vidreres

Riudarenes

Maçanet de la Selva

Caldes de Malavella

Santa Coloma de Farners

Arbucies

Les teules i la rafafia

Santa Coloma de Farners és la capital de la comarca de La Selva, i està situada al bell mig de la mateixa, en la línia fronterera entre la plana i les muntanyes de Les Guilleries. Actualment compta amb 12.200 habitants. Es troba a una altitud de 142 metres sobre el nivell del mar; dista 24 km de Girona, 90 km de Barcelona, i 30 km de la Costa Brava, i disposa d'una àmplia oferta de serveis educatius, culturals, mèdics, gastronòmics i de lleure.

El terme municipal comprèn el nucli urbà, els veïnats de Sant Pere Cercada, Castanyet, Sant Miquel de Cladells, Vall i Vallors, i més recentment, la urbanització de Santa Coloma Residencial. Santa Coloma frueix d'una orografia de transició: del nucli urbà cap a l'Est comença la plana de La Selva, mentre que cap a l'Oest es troben Les Guilleries amb els contraforts de L'Espinau, Santa Bàrbara, i La Serra del Corb. En aquest semicercle de muntanyes hi ha escampades per pujols, valls, colls i fondalades, tot un estol d'ermites d'un gran interès històric, artístic i religiós que bé mereixen una visita.

La visita a Santa Coloma té uns referents imprescindibles: la Plaça Farners, amb els seus plàtans centenaris i el majestuós campanar coronat. Els carrers antics que surten de la Plaça ofereixen algunes façanes modernistes (Pare Rodés, Major,...), mirall d'una època d'esplendor colomenc a principis del segle XX. Val la pena una passejada per aquests carrers que conformen el centre comercial de la ciutat.
Però sens dubte, són els voltants de la ciutat els que la defineixen com a centre de repòs: el Parc de Sant Salvador, amb les seves fonts, la riera i els passeigs o el balneari Termes Orion i el centre lúdic termal Magma.

 

Print

foto

Santa Coloma el castell

foto

Font de la Pau

Fotografia © seriart.net

foto

La seva pastisseria i la ratafía

 
 

Partners

Reinvac
Petroselva
Moto Clásica
XLII Llotja de Sils
Motor Club Girona
A.E.C.D.
feva

Xarxes socials

La nostra presencia a FacebookTwitterEls nostres videos a YoutubeLinkedin